بازار آنلاینکسب و کار اینترنتی

آشنایی با انواع کاشی کاری سنتی

انواع کاشی کاری سنتی

کاشی کاری سنتی از جمله هنرهای دستی بسیار زیبای ایران می باشد که در معماری های قدیمی هم دارای کاربرد بوده است. در واقع استفاده از آجر های دارای لعاب، از زیباترین تحولات در دنیای معماری بوده که باعث رایج شدن انواع کاشی کاری سنتی شده است که با گذشت زمان و ایجاد تغییر و تحولاتی در ساخت آن، به صورت امروزی در آمده است. به طور کلی این هنر معماری سنتی در ساخت انواع بناهای سنتی و مذهبی ای همچون مسجد ها و… و امروزه نیز در انواع بناهای مدرن مورد استفاده قرار گرفته و دارای کاربرد می باشد.

انواع کاشی کاری سنتی

تاریخ انواع کاشی کاری سنتی

تاریخچه استفاده از آجرهای دارای لعاب و یا کاشی، به دوره بابلیان یعنی هزاره دوم قبل از میلاد باز می گردد. در کشور ایران نیز موردهایی از دوران هخامنشیان در بناهای فلات ایرات، به ویژه در شوش و تخت جمشید، مشاهده می شود که به قرن پنجم پیش از میلاد باز می گردد. امروزه نیز برخی از شهرهای ایران دارای این هنرهای زیبا از گذشته بوده و به تولید آن می پردازند. از جمله این شهر ها عبارتند از: شهر اصفهان، تهران، قم، مشهد و…

همچنین بخوانید درباره: انواع معرق کاری

آگهی
انواع کاشی کاری سنتی

 

انوع کاشی کاری سنتی بر حسب تولید آن

  • کاشی های معقلی
  • کاشی های معرق
  • کاشی های هفت رنگ
  • کاشی های زرین فام
  • کاشی های مینایی
  • کاشی های مشبک
انواع کاشی کاری سنتی

کاشی های معقلی

کاشی ههای معقلی از انواع کاشی کاری سنتی می باشد که در هنگام طراحی و ساخت کاشی هایی با ابعاد بزرگ، از این کاشی های دارای ابعاد کوچک استفاده می شود. در واقع انواع طرح های مختلف چون خط های مستقیم به صورتی افقی و یا عمودی و یا حتی شطرنجی از جمله طرح های می باند که در کاشی های معقلی مورد استفاده قرار می گیرند.

کاشی های معرق

اما کاشی های معرق عبارتند از: قطعه های کوچک و بزرگی از کاشی ها که بریده شده اند و بر اساس طرح ها و رنگ های مختلفی تراشیده می شوند و در کنار یکیدیگر قرار گرفته و کاشی ای بزرگ را تشکیل می دهند.

انواع کاشی کاری سنتی

کاشی های هفت رنگ

این نوع از انواع کاشی کاری سنتی، از طراحی و ساخت نوعی کاشی های رنگارنگ که دارای خشت های ظریف و لعاب هستند و هر کدام داری بخشی از یک طرح کلی هستند، می باشد. به طور کلی این کاشی ها دارای ابعاد ۱۵ در ۱۵ سانتی متر بوده و از هفت رنگ متداول یعنی رنگ لاجوردی، رنگ فیروزه ای، قرمز، زرد، نارنجی و سیاه و سفید تشکیل می شود.

کاشی های زرین فام

کاشی های زرین فام، کاشی و یا ظروفی ظریف و به رنگ طلایی و یا سبز هستند که دارای چهار دسته بندی کاشی زرین فام ناودانی، کاشی نیم ستونی زرین فام، کاشی زرین فام قالبی برجسته، کاشی های زرین فام ستاره ای و هشت ضلعی هستند.

انواع کاشی کاری سنتی

کاشی های مینایی

کاشی های مینایی از انواع کاشی کاری سنتی، یکی از انواع هنر های سنتی تزئینی و کاربری در ایران می باشد که نوعی کاشی تزئین شده و یا نقاشی لعاب داری که با استفاده از طرح های هندسی، گل و گیاه و… تزئین شده است، می باشد. این نوع از کاشی ها در اکثر بناهای قدیمی به رنگ آبی به کار برده شده اند. در واقع رنگ آبی این کاشی ها سبب آرامش و همچنین زیبایی نماهای انواع بنا، ایوان، مناره و… می شود.

آگهی
انواع کاشی کاری سنتی

کاشی های مشبک

و اما آخرین نوع از انواع کاشی کاری سنتی، کاشی های مشبک می باشد که به منظور ایجاد نمودن طرح ها و نقش های پیچیدده ای در کنار یکدیگر قرار گرفته و برای تزئین محراب ها مورد استفاده قرار می گیرند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با اویتا آرت در ارتباط باشید.

آگهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا