المنت و لوازم حرارتیکسب و کار تولیدی

نحوه کار سیم المنت

سیم المنت چیست؟

سیم المنت یک رشته سیم نیمه هادی است که مقاومت بالایی دارد. این سیم خاصیت داغ شوندگی و تحمل جریان الکتریکی بالایی  را دارد.  به عنوان مثال در صورتی که جریان الکتریکی بالایی در یک رشته سیم نازک که مانند المنت طراحی شده است، برقرار شود، در عرض چند ثانیه سیم ذوب می شود اما المنت این ویژگی را ندارد و جریان الکتریکی بالایی را در خود نگه می دارد. در ادامه به بررسی نحوه کار سیم المنت خواهیم پرداخت.

از سیم المنت به تنهایی نمی توان استفاده کرد زیرا احتمال برق گرفتگی وجود دارد. از سویی سبب می شود انتقال دما به صورت کند انجام گیرد.

جنس سیم المنت از چیست؟

جنس و مواد به کار رفته در سیم المنت نیکروم یا نیکل-کروم است. این مواد قدرت بسیار بالایی دارند. البته المنت ها امروزه در شکل های مختلف و متنوعی تولید می شوند اما سازوکار ساخت آنها یکسان است.  برای ساخت سیم المنت حتما از فلز مناسب استفاده کنید. جنس سیم های المنت معمولا نیکل یا آهن است. مدل هایی که امروزه برای ساخت سیم المنت از آنها استفاده می شود معمولا نیکروم هستند. زیرا نیکروم علاوه بر اینکه محبوب ترین نوع فلز است، مقاومت بالاتری نیز دارد. برای ساخت نیکروم از 80 درصد نیکل و 20 درصد کرومیوم استفاده می شود.

آگهی

یکی از مهمترین دلایل محبوبیت نیکروم برای ساخت المنت، نقطه ذوب بالای آن است. این فلز در دمای 1400 تا 2550 درجه سانتی گراد ذوق می شود. یکی از خواص مهم فلز نیکروم این استکه در دماهای بسیار بالا اکسیده نمی شود یا انبساط پیدا نمی کند. احتمال تغییر حجم این فلز در حداکثر دما 10 درصد است. این فلز نسبت به سایر فلزات به کار رفته در المنت مقاومت بالاتری دارد.

سیم المنت

شیوه و نحوه کار سیم المنت

سیم المنت  دارای ساختاری ساده از سیم و آلیاژهاث مخصوص است.  نوع سیم المنت ها متنوع می باشد و سیم کروم نیکل یکی از مهم ترین  نوع سیم المنت است.  سیم المنت باید خوردگی بسیار پایینی داشته باشد.

سیم المنت باید ساختار ضدخوردگی داشته باشد. این یکی از مهمترین ویژگی های سیم المنت است.

در رابطه با نحوه کار سیم المنت باید بگوییم که زمانی که شما سیم المنت را درون آب قرار می دهید انتظار واکنشی دارید، اما سیم المنت برروی دیواره نازکی از اسید نیکروم قرار دارد.  این دیواره پس از آنکه سیم داخل آب قرار گرفت از ایجاد هرگونه فرآیند شیمیایی میان آب و سیم جلوگیری می کند و این امر سبب می شود خوردگی و آسیبی در سیم ایجاد نشود.

مقاومت بسیار بالای سیم المنت کارایی و کاربرد آن را افزایش می دهد. زمانی که مقاومت سیم المنت افزایش یابد، در صورتی که جریان الکتریسته حتی بسیار کم از آن عبور کند، سیم المنت کارایی خود را از دست نمی دهد. به همین منظور، در ساخت سیم المنت از مواد و آلیاژهای بسیار مرغوب استفاده می کنند.

کاربردها  و ویژگی های سیم المنت

سیم المنت کاربردهای فراوانی دارد. به عنوان مثال در بخاری های برقی، الکتریکی، آبگرمکن های برق، اتو بخار، ماشین های لباسشویی، لوازم الکتریکی و… از سیم المنت استفاده می شود. در برخی لوازم الکتریکی و برقی مانند سشوارها برای افزایش حرارت از سیم المنت استفاده می شود.

آگهی

یکی از مهمترین و پرکاربردترین ویژگی های سیم النت شکل پذیری آن است. در هر شرایطی می توانید شکل سیم را تغییر دهید. قابلیت تغییر شکل سبب می شود شما بتوانید آن را در فرم های مختلف استفاده کنید.

یکی دیگر از ویژگی های سیم المنت، خاصیت غیر آهن ربایی آن است. این نکته مهمی است زیرا در برخی صنایع ما به سیم هایی نیاز داریم که خاصیت آهن ربایی نداشته باشند. بسیاری از سیم های به کار رفته در المنت زمانی که در دمای بالای 500 تا 600 درجه سانتی گراد قرار می گیرند، خاصیت آهن ربایی خود را از دست می دهند.

یکی دیگر از ویژگی های سیم المنت، عدم زنگ زدگی آن است. مواد به کار رفته در این سیم مقاومت بالایی دارند و از زنگ زدگی آن جلوگیری می کند. کروم و نیکل از جمله موادی هستند که سبب افزایش مقاومت و عدم زنگ زدگی سیم المنت می شوند.

یکی دیگر از ویژگی ها و مزایای سیم المنت این است که در مقایسه با رقبای خود تشعشعات سطحی بیشتری دارند. این ویژگی خاصیت گسیلندگی را در این سیم ها افزایش می دهد.

یکی دیگر از ویژگی های سیم المنت خاصیت ضد یخ بودن آن است.  در ساخت و تولید بخاری های خانگی و لوازم آشپزخانه از سیم المنت استفاده می شود، این دلیل خاصت ضد یخ بودن آن است.  زیرا این المنت ها خاصیت جذب گرمای بالایی دارند  و نیروی الکتریسیته و گرمایشی زیادی را ذخیره می کنند، از یخ بستن در فصول سرد سال جلوگیری می کنند. به همین دلیل در ساخت و تولید لوازم الکتریکی، بخاری های خانگی و سایر لوازم الکتریکی به منظور افزایش ایمنی و امنیت از این المنت ها استفاده می شود.

سیم المنت

انواع المنت ها

المنت سرامیکی

از المنت سرامیکی معمولا در لوازم گرمایی صنعتی مانند هیترها، لوازم ضد اسید و لوازم دارای مادون قرمز استفاده می شود.

المنت شیشه ای کوارتز

المنت شیشه ای به دلیل داشتن سرعت بالا در گرم کردن مورد استقبال بیشتر در میان عموم قرار گرفته است. المنت شیشه ای معمولا با گاز هالوژن پر می شود و امکان افزایش دما تا بیش از 2600 درجه سانتی گراد را دارد.

در صنایع مختلفی مانند گرمایش پلاستیک، آزمایشات تحقیقی تغییر شکل های گرمایی،صنایع چاپ، فیلم سازی ،ترموفرمینگ، خشک کردن رنگ، پتروشیمی، نساجی، شیشه ، الکترونیک و… از این نوع المنت استفاده می شود.

المنت فشنگی

این المنت در سطح خیلی کوچکی مرکز دمایی بالایی دارد و قابلیت انتقال گرمای زیادی دارد. جنس به کار رفته در المنت فشنگی از نوع نیکل کروم است. این المنت در ابعاد مختلفی تولید می شود.

از  المنت فشنگی در ساخت  و مونتاژ تجهیزات مراقبت پزشکی، ساخت سفینه های فضایی، کامیون، قطار و… استفاده می شود.

المنت کویل هیتر

المنت کویل هیتر در دماهای بالای 650 درجه سانتی گراد استفاده می شود. از المنت کویل هیتر در صنایع مربوط به تولید پلاستیک، ساخت تجهیزات نظامی، دستگاه های مخصوص برش، پرس ، دستگاه های مخصوص چاپ، بخاری ها و دستگاههای مخصوص صنایع غذایی استفاده می شود.

آگهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا