خدمات مشاورهکسب و کار خدماتی

تفاوت دانشگاه روزانه و شبانه

تفاوت دانشگاه روزانه و شبانه

دوره های دانشگاه در کنکور سراسری با یکدیگر تفاوت دارد. قبولی در دانشگاه ها به صورت روزانه ، شبانه (نوبت دوم) مجازی ، حضوری و… انجام می شود. در اینجا تفاوت دانشگاه روزانه و شبانه را به شما می گوییم.

دانشگاه روزانه چیست ؟

دانشگاه روزانه زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، وزارت درمان و آموزش پزشکی اداره می شود. زمانی که در دوره روزانه پذیرفته شوید ، شهریه ای پرداخت نمی کنید و به صورت رایگان تحصیل می کند.

زمان اعلام نتایج در کنکور سراسری ، مجاز به انتخاب رشته می شوید. با توجه به دوره های مجاز می توانید انتخاب رشته کنید. در نتیجه ، پس اگر قصد دارید در دانشگاه روزانه مجاز به تحصیل شوید باید رتبه بهتری بگیرید تا به شما اجازه انتخاب رشته در این دانشگاه ها داده شود.

آگهی

تحصیل در دوره روزانه رایگان است و امکاناتی مانند ، خوابگاه‌های تحت نظر دانشگاه وام دانشجویی ، کار دانشجویی و غیره در اختیار دانشجویان دوره روزانه قرار می گیرد.

جهت آشنایی با انواع دانشگاه ها کلیک کنید.

نکات مهم در مورد دانشگاه روزانه

به این نکته توجه کنید که با قبولی در دانشگاه روزانه  تحت هر شرایطی ملزم به ثبت نام و تحصیل می‌باشید. در غیر این صورت ، سال بعد از شرکت در کنکور سراسری محروم خواهید شد. این دوره به دلیل بورس تحصیلی و معافیت از پرداخت هزینه متقاضیان بیشتری دارد و رقابت برای قبولی در این دوره سخت‌تر است.

دانشگاه دوره شبانه چیست و کدام دانشگاه ها دوره شبانه را می پذیرند؟

دوره شبانه یا نوبت دوم نیز یکی از مهمترین دوره های دانشگاهی است. قبولی در دانشگاه شبانه به نسبت ساده تر  از  دانشگاه روزانه است ، اما شرایط تحصیل یکسان است . دوره شبانه (نوبت دوم) دانشگاه‌های زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فن آوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا سایر نهادهای رسمی کشور  اداره می شود.

دانشجویانی که در دوره شبانه تحصیل می کنند از تمامی امکانات تحصیلی دوره روزانه بهره مند هستند. همه شرایط تحصیلی دانشگاه روزانه و شبانه یکسان است اما تفاوت هایی دارند که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم.

تفاوت دوره های روزانه و شبانه در دانشگاه ها چیست؟

یکی از تفاوت های دوره روزانه و شبانه در امکانات و خدمات رفاهی مانند خوابگاه دانشجوی ، وام دانشجوی و.. است. مهم ترین تفاوت دانشگاه روزانه و شبانه در پرداخت شهریه است. شهریه دانشگاه دوره شبانه با توجه به مقررات دانشگاه و مقطع تحصیلی انتخاب می شود.

آگهی

آیا کلاس های شبانه در شب تشکیل می شود؟

بسیاری از دانشجویان تصور می کنند که با قبول شدن در دانشگاه شبانه باید به شبانه مطالعه کنند و درس بخوانند ، در صورتی که اینگونه نیست. کلاس های دوره شبانه ( نوبت دوم ) مانند دوره روزانه در طول روز برگزار می شود. دانشجویان دوره شبانه مانند دانشجویان دوره روزانه از کلاس ها بهره مند می شوند. سقف ترم های تحصیلی مجاز برای دانشجویان دوره شبانه ( نوبت دوم ) دو ترم بیشتر از دانشجویان دوره روزانه است.

تفاوت مدرک دانشگاه در دوره روزانه و دوره شبانه چیست؟

بسیاری از داوطلبان تصور می کنند مدرک فارغ التحصیلی دانشگاه دوره شبانه معتبر نیست و برای ورود به بازار کار یا استخدام شدن معتبر نیستند. این تصور اشتباه است ، با مدرک دانش آموختگی دوره شبانه در دانشگاه نیز می توانید وارد بازار کار شوید و یا برای ادامه دادن تحصیل در خارج و یا داخل کشور اقدام نمایید. یکی از تفاوت های مدرک دانشگاه دوره روزانه و دوره شبانه در این است که در مدرک دانشگاه دوره شبانه ، عنوان شبانه قید می شود ، اما برای استخدام شدن و یا ادامه تحصیل دادن مشکلی برای شما به وجود نمی آورد.

یکی دیگر از تفاوت های مهم مدرک دانشگاه شبانه ( نوبت دوم ) و دوره روزانه در تعهد خدمت است که دانشگاه روزانه ملزم به گذراندن این دوره هستند. در واقع ، به دلیل اینکه تحصیل برای دانشجویان دوره روزانه رایگان است ، دانشجویان برای جبران این امر به مدت چند سال در یکی از اداره ها یا شرکت های دولتی مشغول به فعالیت و کار می شوند تا بتوانند مدرک دانش آموختگی خود را دریافت کنند. در غیر این صورت ، تنها گواهی نامه پایان دوره تحصیلی خود را دریافت می کنند.

ساعت برگزاری کلاس های دوره روزانه و دوره شبانه چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

ساعت تشکیل شدن کلاس های دوره روزانه و شبانه ( نوبت دوم ) به وسیله دانشگاه مشخص می شود. با این حال ، در بیشتر دانشگاه ها ، زمان برگزاری کلاس های دوره روزانه و شبانه به صورت همزمان است و به صورت همزمان برگزار می شود. همه دانشجویان دوره شبانه با دانشجویان دوره روزانه به صورت همزمان و در یک کلاس درس خود را می خوانند ، به همین دلیل ، سطح آموزشی آن ها و اساتیدی که در دو دانشگاه تدریس می کنند ، با یکدیگر هیچ تفاوتی ندارند.

یکی دیگر از تفاوت های دانشگاه دوره روزانه و دوره شبانه (نوبت دوم ) این است که  انتخاب واحد دانشجویان ترم اول دانشگاه نوبت دوم توسط دانشگاه انجام می گیرد.

برنامه هفتگی دانشجویان دوره شبانه در پورتال ثبت نامی آن ها قرار می گیرد. از طریق قرار دادن این برنامه در پورتال ، دانشجویان از زمان شروع و پایان کلاس های خود و همچنین تاریخ امتحانات خود مطلع می شوند. . برای هر یک از دانشجویان ، یک نام کاربری در سامانه گلستان ایجاد می شود و هر دانشجو باید با اطلاعات خود (نام کاربری همان شماره دانشجویی است) وارد پورتال شخصی شده و با ورود به بخش برنامه هفتگی ، لیست دروس ترم خود را مشاهده نماید. یکی دیگر از تفاوت های دانشگاه دوره روزانه و دوره شبانه در این است که ظرفیت های پذیرش دانشگاه نوبت دوم ، از دانشگاه روزانه کمتر است.

مزیت دانشگاه شبانه بر روزانه

یک مزیت دانشگاه شبانه در مقایسه با دانشگاه روزانه این است که اگر داوطلبی در واحد نوبت دوم پذیرفته شود اما ثبت نام نکند ، از شرکت در کنکور سراسری سال بعد محروم نمی شوند.  در حالی که دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه شبانه در صورت عدم ثبت نام از شرکت در کنکور سراسری سال آینده محروم نخواهند شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوره تحصیلی دانش پندار همراه باشید.

آگهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا