خدمات مشاورهکسب و کار خدماتی

شرایط ثبت نام دانشگاه های بدون کنکور

دانشگاه های بدون کنکور

بسیاری از متولدین دهه 1360  با سدی به نام کنکور مواجه شدند و به دلیل قبول نشدن در دانشگاه بسیاری از سال های مهم زندگی خود را از دست دادند. با توجه به اینکه تغییراتی در سیستم آموزشی برای متولدین دهه 1370 به بعد به وجود آمد ، دیگر داوطلبان دغدغه پذیرش در کنکور را نداشتند ، زیرا در بسیاری از دانشگاه های کشور امکان ورود به دانشگاه بدون کنکور وجود داشت. امروزه دانشگاه های بدون کنکور از جمله دانشگاه های دولتی ، نیمه دولتی و دانشگاه های آزاد بدون کنکور دانشجو می پذیرند.

تحصیل در رشته های بدون آزمون دانشگاه های سراسری و آزاد نیز یکی دیگر از روش های ورود به مراکز دانشگاهی است.  افرادی که از شرایط خاصی برخوردار هستند ، می توانند بدون شرکت در کنکور سراسری  در دانشگاه پذیرفته شوند.

به این نکته که توجه کنید که همه دانشگاه های دولتی امکان پذیرش بدون آزمون را برای متقاضیان فراهم نمی کنند و تعداد کمی از دانشگاه های بدون کنکور از میان دانشگاه های دولتی هستند.

آگهی

پذیرش دانشگاه‌های بدون آزمون

 پذیرش دانشجو بدون کنکور  بیشتر برای متقاضیان ورود به دوره های کارشناسی اهمیت زیادی دارد.

دانشگاه‌هایی که  بدون کنکور در مقطع کارشناسی دانشجو می‌پذیرند شامل تمامی دانشگاه‌های آزاد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی، دانشگاه‌های پیام نور و دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی می‌شود.

به دلیل اینکه بیشتر متقاضیان متولد دهه 1370 به بعد برای ورود به دوره کارشناسی توان پرداخت شهریه آن را دارند ، اقدام به پذیرش در دانشگاه بدون کنکور می نمایند. مسئله مهم برای این متقاضیان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر است.

دانشگاههای بدون کنکور استرس متقاضیان و داوطلبان دانشگاه را برای ورود به دانشگاه از بین برده است و سبب شده است که این افراد با آرامش بیشتری به انتخاب رشته مورد نظر خود بپردازند.

با توجه به اینکه در سال های اخیر ظرفیت پذیرش در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی افزایش پیدا کرد، دیگر داوطلبان و متقاضیان پشت سدی به نام کنکور قرار نمی گیرند.  در این روش ، متقاضیان و داوطلبان می توانند با توجه به علاقه مندی های خود در دانشگاه های بدون کنکور ثبت نام کنند و رشته مورد نظر خود را با توجه به علاقه خود انتخاب کنند. انتخاب رشته مورد نظر آنها بستگی به دانشگاهی دارد که آنها انتخاب کرده اند. هر دانشگاهی با توجه به میزان ظرفیت خود می تواند دانشجویانی را در رشته های مختلف بپذیرد.

نکته مهم این است که رشته های پزشکی و رشته های زیرمجموعه آن ها در هیچ کدام از دانشگاه های کشور از جمله دولتی ، نیمه دولتی و حتی آزاد پذیرش بدون کنکور ندارند.

آگهی

جهت آشنایی با انواع دانشگاه ها بر روی لینک کلیک نمایید.

شرایط پذیرش در دانشگاه های بدون کنکور

شرایط پذیرش دانشگاه های بدون کنکور تقریبا در همه دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی یکسان است. تفاوت میان این دانشگاه ها معمولا در تعداد رشته ، نوع رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی آنها است.

یکی از شرایط پذیرش در دانشگاه های بدون آزمون ، سوابق تحصیلی و معدل کتبی است که مهم ترین ملاک در پذیرش دانشگاه های بدون کنکور است.

با ایجاد زمینه پذیرش بدون کنکور در دانشگاه ها و افزایش متقاضیان آن ها در سالهای اخیر ، هزینه ثبت نام متقاضیان دانشگاه کاهش یافت و داوطلبان دیگر دغدغه شرکت در در آزمون ها و کنکور را نداشتند.

در حال حاضر تقریبا 95 درصد دانشگاه های نیمه دولتی و آزاد اقدام به جذب دانشجویان بدون کنکور می نمایند. تنها 5 درصد رشته های این دانشگاه ها لازم است از طریق آزمون سراسری وارد دانشگاه شوند.

در حال حاضر ، ثبت نام برای ورود به دانشگاه بدون شرکت در آزمون و کنکور سراسری برای هر دانشگاه و هر مقطع تحصیلی مختلف و متفاوت است. هر کدام از دانشگاه ها با توجه به سیاست های آموزشی خود در مقاطع مختلف و رشته هایی که مشخص کرده اند ، اقدام به جذب دانشجو می نمایند.

پذیرش دانشجویان  بدون کنکور در هر یک از مقاطع کاردانی و کارشناسی به دو صورت پیوسته و ناپیوسته انجام می پذیرد. فرآیند ثبت نام پذیرفته شدگان پس از مراجعه حضوری به دانشگاه مورد نظر و ارائه مدارک مورد نیاز، قطعی می گردد.

شهریه دانشگاه های بدون کنکور

دانشگاه های نیمه دولتی و آزاد با در نظر گرفتن شهریه های مشخصی اقدام به پذیرش دانشجو می نمایند. میزان شهریه این دانشگاه ها مصوب است و در برخی مواقع برابر و یا بیشتر از هزینه دوره های شبانه دانشگاه های دولتی است. نکته مهم این است که دانشگاه های دولتی در دوره های کاردانی و کارشناسی بدون آزمون خود روش ها و سیاست های مختلف و متفاوتی نسبت به دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دارند.

پرداخت شهریه نیز به دو روش انجام می شود. در روش اول با مراجعه حضوری به دانشگاه پذیرفته و با دریافت شماره حساب می توان شهریه را واریز کرد. در روش دوم ، از طریق ورود به سایت رسمی سازمان سنجش و وارد شدن به صفحه دانشگاه مورد نظر می توانید شهریه را پرداخت کنید.

چه کسانی می ‌توانند  بدون کنکور وارد دانشگاه شوند ؟

1-دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه نظام جدید پس از به پایان رساندن امتحانات نهایی خود و گرفتن کارنامه از آموزش و پرورش و درج معدل کتبی در کارنامه ، می توانند به شیوه بدون کنکور وارد دانشگاه شوند.

2-تمام افرادی که حداکثر تا تاریخ 31 مرداد 1398 دیپلم نظام آموزشی جدید خود را دریافت کرده اند.

3-تمامی افرادی که دیپلم نظام قدیم دارند.

4-افرادی که مدرک کاردانی (فوق دیپلم) از دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و کاردانی پیوسته از آموزشکده های فنی و حرفه ای دریافت کرده اند.

چه افرادی نمی توانند به شیوه بدون کنکور وارد دانشگاه شوند؟

افرادی که مدرک دیپلم فنی و حرفه ای خود و یا کاردانش نظام قدیم هنرستان را دارند ، به دلیل اینکه هنرستان نظام قدیم فاقد مدرک پیش دانشگاه و یا کاردانی بودند ، حق ثبت نام و شرکت در دانشگاه بدون کنکور را ندارند ؛ در صورت ثبت نام و انتخاب رشته ، این افراد به عنوان متقلب و متخلف شناخته می شوند و برابر با قانون و ضوابط با آنها برخورد می شود.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با دانش پندار تماس حاصل فرمایید.

آگهی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا